fredag, december 12, 2008

"Konstpaus" hette det, ja...

Omröstningen är ju då klar, men jag blev lite "besviken" på resultatet, såklart. Men men, det är det ni väljer som stämmer, så jag kan inte göra annat än att säga tack för att ni röstar!
Trevligt med folk som läser ens blogg, ännu trevligare men folk som kommenterar, men trevligast är nog den nationalistiska julmust jag håller i min hand!
100% alkoholfri, såklart.

Nu till ämnet:

Vad finns det att säga?
Just nu verkar det som om vi ligger i någon slags moralisk dvala i Sverige. Som om vi gapat efter mycket, men också förlorat hela stycket. Jag pratar såklart om våran framröstade koalitionsregering!

Direkt till nyheterna:


Gapet rekordstort
mellan fattiga och rika






Huvudfrågan lyder som följer:
Det moraliska dilemma som till slut alla höger-anhängare måste svetta fram ett svar med är ett faktum. Frågan är då när de ska lära sig.




När klyftorna är så stora att strejkerna börjar bli våldsamma demonstrationer?
När samhället kollapsar på grund av brist på kompetent arbetskraft, hur ska man då lösa det när staten rent ideologiskt sett inte får gripa in?
När vi inte längre kan bota våra sjuka för att det inte finns några sjuksköterskor?
Som om sjuksköterskorna ser sin "höga lön" som ett incitament till sina barn.
När arbetslösheten är så stor att det inte längre spelar någon roll att du jobbar, för du kommer ändå sist i kön till frälsningsarméns soppkök?
När du letar efter en bostad, en plats att leva på, tak över huvudet, tror du att överklassen kommer att ge dig en bostad istället för att skapa fler dotterbolag?


Jag skulle vilja ställa mig ansikte mot ansikte mot denna Björn Lindgren och fråga den ultimata frågan:
Är det fakta?

Är det fakta att det bidrar till att människor arbetar mer, när man inte kommer högre upp i lön för att man en gång inte visste vad man ville bli?
Är det fakta att det fungerar som ett incitament för att fler ska jobba, när man inte ens kan få tag i ett ställe att bo på?
Är det fakta, Björn Lindgren på Svenskt Näringsliv, är det fakta?

Tänk om nyheten istället hade haft rubriken:

"Brist på bostäder bidrar till klyftor i samhället"


Undrar om han hade sagt att det "fungerar som ett incitament att överleva", för det är lite vad han menar. När en företagsledare har pengar så är glaset alltid halvfullt och när man får sparken så har man en fallskärm stor nog att ha råd med att gå i förtidspension. Glaset är aldrig halvtomt för överklassen, det ska man ha ordentligt klart för sig.

"Personer som saknar arbete har haft en betydligt sämre utveckling jämfört med dem som arbetar. Studerande, arbetslösa och sjuka har haft det tuffast."
Jag vill bara repetera för mig själv en snabbis i huvudet:
Hur stor andel ungdomar som utbildar sig är idag egenföretagare redan i gymnasiet?
Hur många av oss ungdomar utbildar sig till att jobba som ekonomer jämfört med byggarbetare eller andra praktiska utbildningar?
Ah, precis.. Nu kommer det tillbaka. Väldigt få är svaret. Och så ska det förbli om du frågar mig.
Men enligt Metros lysande rapport om klasskillnaden, så är det vi ungdomar som drabbas hårt. Och då är frågan:


Hur många av oss som inte har planer på att starta ett multinationellt företag kommer att klara sig bra i framtiden om klyftorna fortsätter att vigda sig?


När ska ni lära er?
Rättvisa är inget som "försvinner".
Ni kan måla den blå och kalla den för socialliberal, men den riktiga rättvisan kommer alltid att finnas där.


Så det jag vill säga är att det måste förändras, på statlig och folklig nivå. Vi måste sluta se den högre klassen som bättre människor, för att dagen vi gör det, kommer de inte heller se sig själva som bättre människor. Staten måste se till att sin befolkning ligger på samma nivå. Och vad gör man för att jämna ut skalorna? Jo, man lägger på fler tyngder, d.v.s Skatter, i den skål som väger minst. Gör det svårt för de som vill slicka uppåt och sparka nedåt, det är ingen lätt värld att leva i och bara för att du råkar vara född i en rik släkt, ska du inte få några som helst speciella rättigheter.


Å andra sid- Nej.



Bush öppnar
för bilstöd

Då var det dags för det största kapitalistiska landet i världen att öppna sig för det man alltid förkastat, nämligen den statliga hjälpen.

Man har lagt fram förslaget att hjälpa GM med hela 700 miljarder dollar.
700 miljarder dollar. Det ska tilläggas att det går att göra en hel del för 700 miljarder dollar.
Till exempel, som en annan site skriver (Här har du faktan), så skulle man istället för att rädda ett företag, kunna bygga 380 000 MW vindkraft. Dessa vindkraftverk skulle då tillsammans generera 4% av världens totala el-behov.





Man skulle faktiskt kunna minska utsläppen av koldioxid med 500 miljoner ton koldioxid per år – vilket är ungefär lika mycket CO2 som läcker ut i atmosfären från Spanien och Belgiens gemensamma ansträngningar.

Vi hade en mycket intressant föreläsning i skolan om hur man agerade i en sådan kris vi befinner oss i nu.
Du som kanske inte läser nationalekonomi (tacka din gud för det) vet säkert inte heller om att man förkastar statens makt över människor i ett liberalt samhälle. Man tar ifrån statens makt då man anser att de som har blivit valda inte ska få bestämma över andra personers liv.
Men när man väl befinner sig i ekonomiska kriser eller miljökriser, så är det helt plötsligt upp till staten att rädda skinnet på de som blir drabbade.
Som en gnällig ungjävel i en sandlåda, helt enkelt.

Frågar du mig så tycker jag som följer:
Skit i det.
Lägg de 700 miljarder dollar på annat, något viktigare. Det där argumentet med att "USA's ekonomi skulle kollapsa om det inte vore för bilindustrin"- fungerar inte längre, då det finns hundratusentals olika företag som värnar mer om miljön, TYP Machintosh eller Microsoft, som båda drar in en hel del pengar. Men så länge USA bygger sin ekonomi på bilar som bajsar ut koldioxid och skräpmat så tänker jag inte se upp till dem, oavsett hur mörkhyad deras president är.




Reinfeldt stänger inte
för Sverigedemokrater


Du må kalla det omoraliskt, du må kalla det "Vaffan är det här nu då?!", du må kalla det rättvist.

Men det du inte kan förneka är att det är odemokratiskt, och att höra Reinfeldt spotta ut att deras själviska högerpolitik är "den svenska modellen", framkallar inte bara vrede, det framkallar kväljningar utan dess like.
Ni förstår, definitionen av vad en Demokrati är lyder som följer:

"Demokrati (från grekiskans demos, folket, och kratein, styrelse) har bokstavligen den ungefärliga betydelsen "folkstyre". Begreppet ses idag ofta förenklat som synonymt med ett styrelseskick med allmänna och fria val av representanter för folket, som idag råder i de flesta stater i världen. Den moderna demokratin utvecklades dock som en serie fri- och rättigheter, de demokratiska fri- och rättigheterna."

Som du säkert kan se (för dig som fortfarande orkar läsa), så innebär ordet demokrati att folket styr, och en stat som tillåter något annat är en odemokratisk stat.
Om vi nu drar paralleller mellan SD och ordet Demokrati, så ser vi tydligt att det kraschar. Frontalkraschar, till och med.
I en stat där bara de av en viss nationalitet får rösta är inte demokratisk. Speciellt inte om den politik som staten för är rasistisk och främlingsfientlig. Det gör att även de som bott i Sverige ett bra tag (Säg fem år) inte får rösta bara för att de har "fel" namn eller "fel" nationalitet. Det kallar inte jag demokratiskt. Inte rättvist, mänskligt eller "svenskt" heller.

"Den Svenska modellen" Innebär inte "ras-separerande" politik. Det innebär inte överbevakning, spionage eller bötfällning på en hel generation fildelare heller. Det handlar om rättvisa, solidaritet och vård. Det handlar om att tänka innan man agerar, d.v.s. komma på kreativa lösningar som gynnar fler än att fullkomligt släppa tyglarna och överlåta ansvaret till företagen. Endast en ansvarslös regering gör sådant.
Jag nämner inga namn, men ni vet vilka jag menar.

Alltså:
Att inte stänga dörrarna för ett parti med rasistiska avsikter är ungefär som att slå demokrati i ansiktet med en sur torsk med gonorré.
Då är det bättre att ge förövarna en rak vänster i ansiktet!
MEN, och detta är viktigt att komma ihåg, det är otroligt viktigt att visa dem att man är bättre än dem. Att inte ge sig på dem med våld och påhopp, utan att visa dem med kärlek och karisma att de går fel väg.
FEL VÄG.
Ja, jag har den befogenheten att säga att någon går fel väg, när det tydligt står på vägbeskrivningen:
INGEN RASISM.


Jag tror att jag kan utvekla detta lite.. Just nu vill jag bara få ut detta utkast och gå vidare på nästa, så det blir någon form av renovering senare.

Nu får ni ha det bra, och jag talar för resten av sveriges enade vänster när jag säger:

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!



10 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm... Har läst igenom hela inlägget nu och funderar endast på en sak: Är det fakta? :)

Skämt åsido.

Reinfeldt är ju en riktigt öppen nisse. Spökligt och läskigt är vad det är. Sd:s farmfart ser ut att ha inverkan på de flesta partier i riksdagen. Det ser mörkt ut framöver.

Vilken tur att vänstern finns där när kapitalismen och orättvisorna dragit alldeles för långt ut åt höger. Det är då vi ska finnas där och rädda mänskligheten!

God jul på dig oxå knutas!

Anonym sa...

Idiot..

ATT stänga dörrarna (inte låta de ställa upp i val osv.) är det största käftsmällen mot demokratin.

ATT stänga dörrar för vissa åsikter är den största torsksmällen för demokratin

Det är när du pratar såhär som du kommer på riktigt RIKTIGT djupt vatten och man börjar fundera om inte du tillslut hamnar i sovjetunionen om du fortsätter.

Tänk på vad du säger innan du föreslår att vi ska avskaffa orättvisa och odemokrati genom att avskaffa demokratin.



DÄREMOT att inte sammarbeta med odemokratiska partier och att låta de ställa upp i disskutioner så det visar sig hur fel de har. Det är så vi måste motarbeta SD & co, INTE genom att göra de till martyrer och använda deras medel mot dem. Vi ska använda demokratins medel, disskution och yttrandefrihet. Då kommer de tillslut stå där med skägget i brevlådan och tvingas välja sida.

God Jul :)

Totalmassconfusion sa...

1. Tony, inga fler personliga påhopp, annars är det out the door som gäller.

2. Att stänga dörrarna och att inte tillåta diskussion är det enda sättet för dessa att stänga ned sin organisation.

3. Att stänga dörrarna för ett parti som stödjer odemokratiska ideal är att hindra ondska från att hända. Vi kan kalla det icke-demokrati i förebyggande syfte.

4. Där var man iallafall inte förtryckt för att man hade en speciell hudfärg.

5. Som sagt, Odemokratiska medel i förebyggande syfte. Fight fire with fire. Det är noll-tolerans mot rasism, ingen fråga om saken det är bara så det är. Vill du ta diskussionen om deklarationen om mänskliga rättigheter och vanligt jävla folkvett så kan vi göra det någon annan gång, inte här.


6. Det du inte förstått än är att de redan fått ha diskussioner, och istället för att sättas på pottkanten har man övertygat riksdagsledamöter. Kolla på Moderaterna och deras samarbete med Sd. Ja, där har man verkligen visat att man inte är för rasism. Jo, verkligen. Du motbevisar dig själv med att vara naiv, att alla går att övertyga är ingen självklarhet, även fast man skulle kunna önska sig det. Tänk dig själv. Om människor med åsikter lika starka som dina och mina kommer i en diskussion, inte fan ger de sig bara för att man debatterat? Det fungerar inte. Jag vet att du vill väl, det gör jag med, men realistiskt sätt så fungerar det inte. Hur mycket man än vill.

God Jul, Tony! :D

megat sa...

your blog very beautiful and more info,I like your blog

Anonym sa...

2. Detta är en kränkning av yttrandefriheten, rätten att skapa föreningar, även tryckfriheten.

två utav Sveriges grundlagar och demokratins grundpelare.

Vilka hade du tänkt ska bestämma vilka partier som ska uteslutas? En myndighetsorganisation styrd av regeringen? Du och din utvalda skara "experter"?
Det om något kommer att missbrukas om man ser det med din pessimistiska syn på mänskligheten.

kom igen, det du förspråkar är att en liten grupp människor ska bestämma vad som ärr rätt/fel. Välkommen till det gamla adelsstyret! Välkommen till Sovjet! (igen)

3. Mm.. det kallade gamla hederliga Sovjet det för också.

För fan LYSSNA PÅ DIG SJÄLV!! "är att hindra ondska från att hända". Har du gått och blivit så religiös att du ska gå omkring och säga att alla som inte tycker som du "har ondska"?

4. Nej, det är bra. Alla är jämlika, oavsätt hudfärg eller åsikt. (får man lägga in sitt egenpatenterade ordspråk på hur de flesta ser det, "Alla är lika mycket värda! ...men de som tycker att alla är lika mycket värda är värda lite mer")

5. Som sagt, kom inte och snacka om slag i ansiktet på demokratin om du ska bryta mot två grundlagar och mot essensen av demokratin. Säg rakt ut att du inte är för demokrati isåfall.

6. Mmm, vi får väl se på nästa valresultat hur många som stannar kvar hos moderaterna om de ingår en sådan allians.

Och om de endå vinner valet så visar det att en majoritet av svenskarna vill ha den borgliga alliansen.

Har de ännu fått vara med i någon valvaka? Nej, de har de inte. och som sagt, alla är inte lika insatta som du och jag. De flesta ser bara tv-disskutionerna innan valen. Där hoppas jag innerligt att de kommer med så de får ställas mot väggen inför det svenska folket.

Om de blir attackerade i de hål som deras partiprogram innehåller så kommer nog de flesta i alla fall att tänka till. Inte minst mittenväljarna som får se de borgliga partierna försvara dem. (om de nu rent hypotetiskt skulle göra det)

Heh, är jag naiv?

tja, jag kan iaf säga att jag är för demokrati. Kan SD? Kan du?

Totalmassconfusion sa...

Jag tror på demokrati så länge den inte motstrider sig själv, som i detta fall.

Nej, jag tror inte att man behöver "experter" för att utesluta ett rasistiskt parti ur riksdagen :)

"En pessimist är en realist i en optimists ögon", skulle jag vilja säga. Jag ser det som att det finns alldeles för lite som säger att man inte behöver vara vaksam och motstridig. Speciellt inte när faktan är mitt framför oss..
Eller ja. "Vissa" av oss ;)

Bespara mig din skriftliga retorik, ingen av oss drar nytta av att du drar upp en massa saker som inte har med saken att göra. Har jag sagt att jag står för sovjet? Nej? Var tyst om sovjetunionen i fortättningen då.

Jag vet inte vad du tycker, Tony, men rasism är knappast "godhet".
I min svarta och vita ungdomsvärld så kallar jag rasister för onda, för att jag inte ser dem som något gott med goda avsikter.


4. ... Jag tackar för den indirekta förolämpningen och lägger ut rasistkortet! :D
Nej, absolut inte! Jag är inte mer värd än någon annan på något sätt. Alla är trots allt lika inför lagen.

5. Se överst

6. Valvaka?
Vi har inte haft någon valvaka än, Tony. :P
Det de dock har haft är debatter.

http://www.youtube.com/watch?v=9aVRUF336iA

och

http://www.youtube.com/watch?v=5P8ujtnvlxo

Jag tror att resten går att se på svt.se eller så.

"Där hoppas jag innerligt att de kommer med så de får ställas mot väggen inför det svenska folket."

Det du hoppas och det som faktiskt händer just nu är två, helt skilda saker.

http://www.youtube.com/watch?v=qJSxYU-WPXc

4.4 procent.
Och det är just nu. Bara nu. Sd's politik har precis börjat blomstra inför valet 2010, och de slagord de kommer att komma med då vill jag inte ens se.

Vet du vad definitionen av ordet "naiv" betyder?
Ungefär "Förlita sig på det goda hos människor alldeles för ofta och att tro på allt alla säger".
Men, jag svarar på din fråga iallafall.
Jag är för demokrati. Jag är för fria val, rättigheter och friheten att få rösta, vem man än är, oavsett vilken nationalitet man har eller vilket språk man talar.
Jag är för demokrati, så länge den inte motstrider sig själv. Jag menar, Hitler kallade sig politik för en demokrati. Ja, visst, om de sex miljoner judar som "mystiskt avled" på Auschwitz fick rösta innan man dog, så visst fan var det en demokrati. Stalin kallade sitt terror-rike för en demokrati. Ja, du får rösta.. så länge du hinner springa ifrån alla lönnmördare med röstlappen fladdrandes i handen!

Anonym sa...

Det du gör är om något det som motstrider demokratin själv, att hindra allas rätt till åsikt.

Men kan du säga vilka som ska bestämma vilka som är odemokratiska eler inte?

Drar jag upp saker som inte har med det här att göra? Kränkningar av yttrandefriheten, inskränkningar på vilka åsikter man får ha. Det är det du (uppenbarligen) står för. Och det hände även i Sovjet, att du ens funderar på att gå samma väg skrämmer mig och det är därför jag skriver de här svaren.

... Välkommen till religionen igen! Nu är det tydligen så att bara för att någonting inte kan klassas som "godhet" så är det "ondhet"... lägg inte in "ont" och "gott" när du snackar politik.
Du låter som den där snubben som ville minska biståndet till afrika (länken Emil skickade, du vet).

hahaha vad härligt att vi tycker lika i en sak^^. Men här säger du ju emot dig själv totalt! "Alla är lika för lagen".. men lagen ska ändras så den kan utesluta vissa? xD Du tänk över lite vad du vill egentligen.


.....
.....
läs om mitt förra inlägg, -_-"
men ok, om jag var för otydlig så kan jag förklara en gång till.

Nej de har INTE varit med på någon valvaka ELLER tv-sänd disskution mellan partierna. För det är dem som de flesta tittar på.

(de som googlar upp youtube-klipp och följer partidisskutioner på t.ex. svt när det inte är val är.. tyvärr inte särskillt många)

DÄRFÖR hoppas jag att när det börjar dra ihop sig till val så ska SD få vara med och bli överkörda i tv.

Jag vet vad ordet naiv betyder,
men låt mig avsluta ditt.

-Nej, du är inte för demokrati.
:Du planerar att bryta mot två grundpelare, hur du än vrider det så kan det aldrig kallas demokrati

-Nej, du är inte för fria val.
:Du ska införa val där inte alla får rösta på sin åsikt.

-Nej, du är inte för rättigheten och friheten att rösta.
:All ska få rösta..men de får bara rösta på det du anser "ok".

Ja, du är för ditt odemokratiska förslag för alla nationaliteter och oavsätt vilket språk de talar!
:känner vi Sovjet parallelerna..
och visst jag slutar använda dem när du slutar att rabbla upp deras åsikter.

NEJ, enligt det du säger är du INTE för demokrati, du är för ett system där man endast kan rösta på en utvald skara som "den-myndigheten/personen-du-nu-tänker-dig-ska-bestämma-det-där" har valt ut.

Men jag vet inte, kom igen! Berätta hur den där grejjen som ska avgöra vilka partier som ska få existera! Jag väntar med spänning..<3

Totalmassconfusion sa...

Du förstår tydligen inte vad det är jag försöker säga i mitt svar...
Jag vill att du slutar med sovjet-parallellerna, för de fungerar inte längre. Jag skiter i vad du tycker om mig och sovjet, helt ärligt, det finns inte i min ordbok.

Du drar också upp en massa saker som jag inte sagt eller menat bara för att få min att låta puckad, som att jag inte vill att andra partier än de på socialist-vänstern ska existera, så är det inte. Någon behöver ta sitt lilla temperament och slänga bort det när man argumenterar, det är en extrem svaghet. Kolla bara på fjollorna som sitter som miljöpartiets språkrör! Maria Wetterstrand kan inte få fram ett ord utan att stamma med gråten i halsen, och ditt vredesraseri på china-station fick mig knappast att ta dig seriöst, mycket likt snubben du tar upp.

Detta är en diskussion som aldrig kommer att ta slut, då det är en extremist mot en annan.

Okej, ska du ha det på ditt sätt, så nej jag är inte för total demokrati. Jag är inte för att människor ska få chansen att rösta på ett ont parti.

Ja, det sista kan jag svara på redan nu:
De sittande partierna ska få bestämma det.
Var det något mer?

Anonym sa...

I have to agree with Buddha. Alla ska ha få rätt till en ÅSIKT, så länge de inte blir våldsamma på grund av den eller gör skada. Tänk också på att det finns många som tycker att vi borde förbjuda demonstrationer i Sverige, om vi skulle göra det + ta bort "opassande" partier ur valen, herregud, då skulle vi inte ha någon åsikt alls.

Totalmassconfusion sa...

True, true, och jag har faktiskt ändrat lite på min åsiktsrasism om jag ska vara helt ärlig. Men det enda som jag tycker att man kan gå med på är djupare diskussioner och debatter. Jag tror inte på Buddha's sätt att tänka; att alla svenskar automatiskt ser vilka idioter sverigedemokraterna är, trots att jag förstår honom i hans tänkande. Världen är nog inte lika fin som man föreställer sig ibland.